disfunctioneel naak

Eind vorig academiejaar was het alsof er een bom ontplofte. Een discussie die voordien amper gevoed werd, was plots datgene waar elke student het over had. Staat er te veel naakt op TD-posters? Om wat orde te scheppen in de chaos, sprak dwars met allerlei mensen: van praesidia tot zelfs toekomstige werkgevers van studenten. Met hen blikken ze terug en kijken ze vooruit.

Het begon allemaal met een Facebookgroep waarin de leden hun mening over de posters met elkaar konden delen. Initiatiefneemster Eva Balemans startte de groep omdat ze al eerder in contact kwam met eensgezinden. Toen de groep, die als privégroep bedoeld was, plots ontdekt werd, liep het snel uit de hand. De discussie die daarop volgde was dus niet enkel een verrassing voor de studentenclubs. Zo klopt het gerucht dat de groep als aanval bedoeld zou zijn geweest ook niet. Wat de ontploffing wel heeft aangetoond, is dat er een probleem was. Want waar geen probleem is, is geen discussie, toch?

Lees het volledige artikel hier.

TEKST: Amaury De Meulder en Donna Kerseboom
BEELD: Lize D’haese