De sporthal van de Agora – iedereen kent hem wel. Die gekke open plek waar je lekker mensen kijken kan die van de faciliteiten gebruik maken. Je ziet er op elk moment van de dag wel beweging. Op Campus Middelheim is er ook zo’n sporthal, maar die ligt niet in ons letterlijke midden. En ze verschillen op wel meer vlakken, dwars zocht het verder voor je uit. 

Sporthal Middelheim? Ja, dat Basic-Fitgebouw vlak aan campus Middelheim. De naam spreekt voor zich: het beheer van die ruimte valt niet onder UAntwerpen. Nochtans organiseert de Sportraad van de buitencampussen daar jaarlijks activiteiten, de zogenaamde ‘interface’. En ook de kinesistenopleiding maakt binnen het lessenpakket gebruik van de zaal.

De sporthal is eigendom van Basic Fit en dus betaalt onze universiteit een huurprijs in ruil voor het gebruik. Nochtans zijn er andere sporthallen in eigen bezit én in samenwerking met andere partners. Antwerpen koos daarom voor een andere koers en ‘verlaat deels’ Sporthal Middelheim.

 

Weten waarom feesten in de sportzaal op Middelheim wel gaat, en in de Agora niet? Lees hier verder!

dwars is het studentenmagazine van de Universiteit van Antwerpen. Het tijdschrift verschijnt drie keer per semester en wordt verspreid op de verschillende campussen. Daarnaast vind je op de website elke week nieuwe content.

Vragen? Bereik ons via contact@dwars.be