Je kent het probleem wel: het studentenleven is duur, te duur. Elke dag zorgen dat je kan eten, drinken en overleven, het is niet simpel.  Naast overleven moet je ook nog je nachtelijke escapades zien te bekostigen en da’s ook allemaal zo duur.

Maar geen nood! Wij geven je maar liefst 10 handige tips hoe jij kan besparen als student!

  • TIP 1: Het wordt al snel duur als je voor jezelf eten moet maken. Spreek daarom af met vrienden en kook samen. Je zal zien dat je meer geld zal besparen en zo kan je je vrienden judgen op hun cookingskills, altijd plezant.
  • TIPS 2: Probeer zoveel mogelijk eten mee te nemen van thuis, zo hoef je minder geld uit te geven aan eten in de week. Je ouders merken het heus niet als er een paar dingen uit de frigo zijn verdwenen. Ze zijn ook wel niet blind, dus overdrijf er niet in.
  • TIP 3: Ga niet met je vrienden naar veel te dure koffiebars, spreek gewoon op kot af en zet zelf je koffie. Espresso yourself!
  • TIP 4: Laat je bankkaart thuis als je ’s nachts op stap gaat. Je staat al snel 20 euro af te halen bij de KBC op de Ossenmarkt, just leave it at home.
  • TIP 5: Zin in een nachtelijke snack? Roep wat vrienden bij elkaar en bestel samen één groot pak friet in plaats van elk een klein pak te bestellen. En laat die snacks voor wat ze zijn, you don’t wonna get fat.
  • TIP 6: Drink duveltjes in plaats van pintjes: ietsje duurder, maar het brengt je sneller in the mood. Maar als je helemaal van het padje wilt gaan, kan je het best naar cantussen gaan. Voor een luttele 10 euro heb je de nacht van je leven, met zang en vertier er gratis bij, JUCHEIDIIII.
  • TIP 7: Vermijd de nachtwinkel, denk op voorhand logisch na wat je wilt doen en ga je drank gewoon halen in een supermarkt, waar je niet omvervalt van de prijzen; nightshops are bitches.
  • TIP 8: Kijk goed rond waar er gratis recepties zijn en geniet dan met volle teugen van de gratis drankjes (en hapjes). Maar let op: een receptie gaat vaak gepaard met chique mensen, dus doe die adjes stiekem.
  • TIP 9: Blijf gewoon thuis en geniet van een avondje film met bae. Zo’n avondje is vaak heel gezellig en kost ook niks. Let wel op: je bent maar een paar student en je kan de rest van je leven nog saai doen.
  • TIP 10: Word vriendjes met de barman/barvrouw, knipoog eens, doe een babbeltje, kom een paar keer langs en HOPLA, gegarandeerd scoor je een gratis drankje. Met een beetje chance, word je getrakteerd op shotjes en beleef je nog een wilde nacht tussen de lakens.