Je laat je dopen om erbij te horen. Dat is althans de grove samenvatting van wat de media de laatste weken weer eens bracht rond studentendopen. Is hier iets van aan? Kan je enkel in een praesidium als gedoopt lid? En ondervinden de studentenverenigingen hinder door de negatieve berichtgeving?

Om te beginnen is het boeiend om eens na te gaan hoeveel studentenclubs er nog daadwerkelijk een doop organiseren. Op de Stadscampus niet eens de meerderheid, zo blijkt. Tien van de 23 clubs die een zitje hebben in de kringraad, houden de dooptraditie nog in ere.

De duur van deze doop hangt af van de studentenclub in kwestie. De kortste vind je bij Abundantia en Nordkempus, waar de inwijding slechts een avond duurt. Dagdopen zijn in de aanbieding bij De Chips, PTP, Klio, Lingua en Prisma. Voor de studenten die hiermee nog niet genoeg hebben, zijn er nog de evenementen die een week duren bij PSW, Sofia en Translatio. De laatste omschrijft haar activiteiten als een verkoop, verkoopweek en dagdoop. De verkoop, die laat Sofia sinds kort wel achterwege.

De rest van dit artikel lees je hier

dwars is het studentenmagazine van de Universiteit van Antwerpen. Het tijdschrift verschijnt drie keer per semester en wordt verspreid op de verschillende campussen. Daarnaast vind je op de website elke week nieuwe content.

Vragen? Bereik ons via contact@dwars.be