Hoe een studentenjob je voorbereidt op het werkleven: 5 redenen om voor een relevante studentenjob te kiezen

Je bent jong, je studeert en je wilt leuke dingen doen. Om dit allemaal te kunnen sponsoren, heb je een studentenjob nodig. Maar neem je de eerste de beste job of neem je er een waar je echt iets van kan leren en die je voorbereidt op het werkleven?

Geld om je losbandige nachtleven en/of shopverslaving te sponsoren is meer dan welkom, maar wat ben je nog meer met een studentenjob? De ervaring die je opdoet tijdens studentenjobs is onbetaalbaar. Hieronder, sommen wij voor jou de belangrijkste redenen op om voor een relevante studentenjob te kiezen!

  1. Je leert in groep werken – go team!

Sommige studenten doen tijdens groepswerken precies al het werk en anderen doen dan weer niets. Toch moet je proberen om zo goed mogelijk samen te werken. Niet jouw sterkste punt? Geen probleem, want samenwerken kan je leren. Je zal snel genoeg merken dat je samen meer kan bereiken dan alleen.

  1. Mooie aanvulling op je cv

Een cv waar gewoon al je studies zijn opgesomd? Saai! Daar trek je het tegenwoordig niet meer mee. Een cv waar je al je relevante werkervaring en initiatieven toont? Tof! Dat springt direct in het oog en kan je helpen om je droomjob te versieren.

  1. Je leert jezelf kennen

Niet alles kan je leren uit een tekstboek en zeker niet van je proffen. De belangrijkste levenservaringen doe je op in je vrije tijd. Ook tijdens een studentjob leer je nieuwe dingen over jezelf. Door na te gaan wat jouw sterke en zwakke punten zijn, leer je wat jij zeker wel (of niet) wilt in je verdere (werk)leven.

  1. Verantwoordelijkheid nemen

Soms maak je fouten en het is niet altijd even simpel om daar de verantwoordelijkheid van te dragen. Maar sommige dingen moeten nu eenmaal gebeuren. Een studentenjob waar je verantwoordelijkheid krijgt zorgt er niet enkel voor dat je je job goed wilt doen, maar geeft je ook een gevoel van volwassenheid.

  1. Initiatief nemen

Het is niet omdat je “maar een jobstudentje” bent dat er niet naar jou geluisterd moet worden. Als je een goed idee hebt, is het aan jou om dit idee voor te stellen met een goede “pitch”. Later zal je nog vaak anderen van je ideeën moeten overtuigen, dus handig als je hier al ervaring mee hebt!

Waarom moet ik ook al weer een relevante studentenjob hebben? Alle voordelen op een rijtje:

  • Geld
  • Mooie aanvulling op je cv
  • Levens- en werkervaring
  • Leren in groep samen te werken
  • Jezelf leren kennen

“En waar vind ik zo’n relevante studentenjob dan?” Zoek niet langer, want TOPdesk, een internationale speler in de IT-wereld, werft studenten aan! Interesse? Neem een kijkje op hun website en solliciteer!

 

Jasmine Van de Wiele

Junior Account Manager

Alumna UA 2017