Talent Forum

Talent Forum is de jobbeurs van Universiteit Antwerpen, waarbij Unifac de studenten ondersteunt in hun voorbereiding op de arbeidsmarkt. Meer dan 120 bedrijven bieden tijdens deze infobeurs workshops aan om zo afstuderende studenten te rekruteren.  

Studenten geven vaak aan dat ze onvoldoende voorbereid zijn op de vragen die regelmatig gesteld worden door bedrijven. Hier hebben we met Talent Traject op ingespeeld door zelf een week voor de jobbeurs twee workshops te organiseren omtrent ‘Hoe pitch je jezelf?’ en ‘Het opstellen van een CV en LinkedIn’. 

De week na Talent Forum wordt er een workshop georganiseerd om de studenten voor te bereiden op sollicitatiegesprekken. Hierbij gaan we kloppen we aan bij een partnerbedrijf, om de student reeds in contact te brengen met het verloop en de inhoud van een formeel gesprek. Studenten krijgen dan allerhande tips mee zodat ze sterk voorbereid naar hun toekomstige werkgever kunnen stappen.  

 Door middel van Talent Traject streven we er vanuit Unifac naar om de studenten, waarbij vanuit de faculteiten de betreffende informatiesessies niet worden aangeboden, op te vangen. Voornamelijk willen we dat de studenten vol goede moed en zelfzekerheid op de bedrijven kunnen afstappen. 

Heeft u interesse om zelf een workshop te geven aan onze studenten of een partnerschap aan te gaan? Stuur dan even een mailtje naar pr@unifac.be