Lingua

Departementsclub Taal- en Letterkunde & Wijsbegeerte

Oprichtingsjaar

2004 – 2005

Clubkleuren

Rood – Zwart – Wit

Lingua is ons hart en ons leven, zo klinkt de voorlaatste vers uit ons heerlijk clublied en het toont aan waar wij voor staan.

Wij zijn een club die een hechte familie wilt vormen met haar leden. Iedereen is ook welkom in deze familie, want we organiseren voor elk wat wils. We brengen de feestvreugde in het leven met cocktailfeestjes en TD’s, samenhorigheid cantussen en ontspanning met een quiz en zo veel meer.

Dit is echter niet alles, Lingua wordt ook wel de cultuurclub van ’t Stad genoemd. Naast verschillende uitstappen naar theater en film voorstellingen, organiseren we ook onze eigen open podia voor muziek, literatuur en zelfs een heus kortfilmfestival. Zo brengt Lingua alle aspecten die de bruisende studentenstad Antwerpen te bieden heeft samen in een hechte club.

Natuurlijk vergeten we ook niet dat de studies nog steeds prioritair is en voorzien wij voor onze leden ook een peter-meter werking, een Dropbox vol samenvattingen, infosessies en een tutor die dag en nacht tot jou beschikking staat.