PSW

Faculteitsclub Sociale Wetenschappen

Oprichtingsjaar

1959

Clubkleuren

Sinopel – Argent – Purper

PSW staat voor ‘Praesidium Sociale Wetenschappen’ en is de faculteitsclub van sociale wetenschappen.

Bij ons kunnen de studenten van de richtingen communicatiewetenschappen, politieke wetenschappen, sociologie, sociaal-economische wetenschappen en onderwijswetenschappen terecht.  

Als PSW zijn wij er in de eerste plaats om de studenten te helpen tijdens het studeren. Wij voorzien infosessies waar we meer uitleg geven over de verschillende vakken en studeersessies om samen te studeren. Wij hebben ook een cursusdienst waar je tweedehandsboeken aan een studentikoze prijs kan kopen of zelf verkopen om zo het studentenleven niet nog duurder te maken dan het al is.

Maar ook op cultureel vlak kan je bij PSW terecht. Wij organiseren aan het begin van het academiejaar een Peter- en Meteravond waarbij eerstejaars een peter/meter toegewezen krijgen die hen doorheen het jaar kunnen helpen. Dit is de perfecte kans om medestudenten te leren kennen en je weg te vinden in het studentenleven.  

PSW zet sportiviteit ook hoog op z’n agenda. Wij nemen deel aan basketbal, (zaal)voetbal & volleybal competities en ieder jaar zijn we tijdens de lesvrije week terug te vinden in de bergen voor onze onvergetelijke skireis! 

Tot slot is het belangrijk om naast het studeren ook te ontspannen. PSW voorziet ieder semester cantussen, TD’s en pubs in ons stamcafé DeProf. Omdat het af en toe ook wat chiquer mag, organiseren wij ook een jaarlijks galabal waarbij iedereen zijn mooiste kledij bovenhaalt en kan geniet van een zalige avond!