Calamartes Festival

Het Calamartes Festival is waarschijnlijk ons mooiste evenementen dat georganiseerd wordt tijdens het academiejaar. Het draait hier om cultuur, waarbij een week lang culturele evenementen, in de ruime zin van het woord, plaatsvinden in het midden van de Universiteit. Op het Hof van Liere, de tuin van de Universiteit, wordt een majestueuze spiegeltent opgezet, waarin elke dag cultureel getinte voorstellingen worden gebracht.  

We beginnen deze feestelijke week met een ceremoniële opening op maandag, waar we vergezeld van enkele speeches, klinken op de officiële start van het cultuurfestival. Later op de dag organiseren we een Silent Disco als openingsavond, waar iedereen de dansbenen kan losgooien. Calamartes wordt mee mogelijk gemaakt door de andere studentenverenigingen, die elk een eigen workshop, jazzconcert, wandeling, tentoonstelling en zoveel meer organiseren doorheen de hele week.  

Niet alleen studenten worden in dit culturele evenement betrokken, maar ook de allerkleinsten en de ouderen worden uitgenodigd om mee de cultuur te komen opsnuiven. Zo komen kinderen uit de lokale schooltjes elke voormiddag de tent verkennen tijdens een circusworkshop of interactief improvisatietheater. Daarnaast kunnen ouderen uit het woonzorgcentrum genieten van een koffie tijdens de Café/TD Pensionnée. 

Tijdens het weekend verlaten we onze geliefde spiegeltent, en organiseren een waar buurtfeest in het hart van Antwerpen, waar iedereen is uitgenodigd om mee te komen genieten van de sfeer. Voor de aanwezigen is dit moment een verademing, aangezien cultuur binnen het studentenleven doorgaans niet veel aandacht krijgt. 

Wil je meer te weten komen over het cultuurfestival? Neem even een kijkje op Calamartes.be!