UA Sportraad

Overkoepelend praesidium aan UAntwerpen dat zich vanuit het studentenleven inzet om sport en gezondheid te promoten onder de Antwerpse studenten.

Oprichtingsjaar

1967

Clubkleuren

Rood – Wit – Blauw

UA Sportraad is een faculteit-overkoepelend vereniging van de Universiteit Antwerpen die zich vanuit het studentenleven inzet om sport te promoten onder de Antwerpse studenten.

De UA Sportraad houdt zich natuurlijk ook bezig met meer dan alleen sport. Zo staat het verenigen van mensen ook bij ons centraal, dit trachten we te bekomen door het aanbieden van onze verschillende sportprogramma’s aan de studenten. Zo is de Antwerp Students League competitie één van de bekendste. Hierbij strijden verschillende studentenverenigingen (of vriendengroepen) tegenover elkaar in verscheidene sporten, zoals: voetbal, futsal, basketbal, volleybal en tafeltennis. En voor degenen die hun conditie doorheen het academiejaar op peil willen houden hebben we natuurlijk onze wekelijkse groepslessen in “den Agora”.

Daarnaast organiseren wij ook een heel pakket aan sport gerelateerde evenementen, weliswaar in een studentikoos jasje, waaronder het Beer Pong toernooi, de Midnight Swim, de Kerstbomenrace en één van onze grootste evenementen: de 10 urenloop.

Ons fantastisch team is ervan overtuigd om er ook dit jaar een toffe, onvergetelijke en een vooral sportief jaar van te maken voor onze Antwerpse studenten. We zijn zeer gemotiveerd en kijken ernaar uit om jullie studententijd sportiever te maken, hopelijk tot snel!