UA Sportraad

Overkoepelend praesidium aan UAntwerpen dat zich vanuit het studentenleven inzet om sport en gezondheid te promoten onder de Antwerpse studenten.

Oprichtingsjaar

1967

Clubkleuren

Rood – Wit – Blauw

UA Sportraad CST is een faculteit-overkoepelende studentenvereniging aan de Universiteit Antwerpen die zich inzet om sport en gezondheid te promoten onder de Antwerpse studenten op en rond de stadscampus. UA Sportraad BC, onze zustervereniging, voorziet dan weer alle activiteiten voor de studenten rondom de verschillende buitencampussen in Antwerpen.

Uiteraard is iedereen overal zeker meer dan welkom. Met tal van activiteiten met een sportieve touch en een zeer ruim wekelijks sportaanbod zorgen we ervoor dat jullie in topvorm blijven tussen het studeren en amuseren door.

Sluit jezelf aan bij het team van een studentenvereniging of stamp met je eigen vriendengroep een ploeg uit de grond en ga de strijd aan met andere teams in één van onze prestigieuze Antwerp Students League competities (basketbal, volleybal, zaalvoetbal, veldvoetbal).

Daarnaast kan je tijdens de wekelijkse fatburning, yoga of zumba lessen spieren pijnigen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Lekker zweten geblazen dus! 

Met die vers opgebouwde spierbundels kunnen jullie vervolgens de monden van jullie medestudenten doen openvallen op onze Midnightswim of onze befaamde 10-Urenloop!

Door een MOVE aan te kopen, kunnen jullie bijna kosteloos een heel academiejaar lang genieten van ons uitgebreid sportaanbod. Bovendien wordt je fitnessabonnement bij de grootste ketens in België stukken goedkoper. 

Toch nog vragen over de UA Sportraad? Breng ons dan zeker een bezoekje op het sportkot boven de Agora, ongetwijfeld hét meest sfeervolle lokaal van de hele UA. 

Mens sana in corpore sano!

UA Sportraad CST