ELSA Antwerpen

Studiegerichte club voor rechtenstudenten

Oprichtingsjaar

1981

Clubkleuren

Donkerblauw – Wit

De European Law Students’ Association (ELSA) is een verheven baken dat meer dan 60.000 rechtenstudenten uit 42 landen verenigt, waardoor het de grootste juridische vereniging ter wereld is. Haar indrukwekkende omvang wordt geëvenaard door haar inzet voor integratie en eerbiediging van de mensenrechten, wat heeft geleid tot het verkrijgen van consultatieve status bij vooraanstaande internationale instanties, waaronder de Raad van Europa, ECOSOC, UNESCO en WIPO. 

Met het krachtige motto “think global, act local” draagt ELSA Antwerpen bij aan de visie van een verenigd Europa en wereld. Dit wordt voornamelijk bereikt door boeiende academische activiteiten, zoals lezingen en debatten met gerenommeerde sprekers zoals Jef Vermassen en Johan Platteau. Als brug tussen studenten en advocatenkantoren organiseert ELSA Antwerpen kantoorbezoeken en een jaarlijkse jobbeurs, terwijl ook minder academische evenementen, zoals een padel toernooi, galabal en ELSA’pero, bekendheid genieten. 

ELSA Antwerpen gaat echter verder dan lokale betrokkenheid; het biedt studenten internationale kansen, variërend van summerschools tot uitwisselingen. Maar ook organiseren we jaarlijks 2 trips, een far trip buiten Europa en een Legal trip binnen Europa.  In de schitterende mozaïek van juridische verenigingen schittert ELSA als een stralende pionier in de bevordering van kennis, verbinding en wereldwijde rechtvaardigheid.