ELSA Antwerpen

Studiegerichte club voor rechtenstudenten

Oprichtingsjaar

1981

Clubkleuren

Donkerblauw – Wit

The European Law Students’ Association verbindt ruim 38.000 Europese rechtenstudenten in 42 landen. Daarmee is ze de grootste juristenvereniging ter wereld. Haar visie van samenwerking als motor van vooruitgang blijft ook na de val van de muur bestaan.

Daarom heeft ELSA over de jaren heen werk gemaakt van contacten met juristenverenigingen over de hele wereld, zoals the African Law Students’ Association, the Asian Law Students’ Association en the International Law Students’ Association (Verenigde Staten).

Haar omvang en haar inzet voor integratie en respect voor de mensenrechten heeft verschillende internationale instanties overtuigd om ELSA consultatieve status te verlenen in haar organisatie (Raad van Europa, ECOSOC, UNESCO en WIPO).

In Antwerpen denken we mee over hoe Europa en de wereld nog meer één kan worden. Dit doen we voornamelijk met academische activiteiten.

Think global, act local.

Terwijl we denken over Europa en de wereld, doen we dingen voor de Antwerpse rechtenstudenten. ELSA Antwerpen denkt actief na over een betere ondersteuning, wat moet leiden tot een betere vervolmaking van de opleiding en dus betere juristen.

De hele faculteit werkt dagelijks aan een betere opleiding. Als vereniging voor studenten wil ELSA Antwerpen feedback geven aan de beleidsmakers en zelf concepten bedenken die de omkadering van de opleiding vereenvoudigen. Na enkele jaren op de campus weten onze bestuurders wat goed is aan rechten in Antwerpen, maar vooral wat er nog beter kan. Met een constructieve en kritische instelling willen we meewerken aan de verbetering.

ELSA Antwerpen streeft hierbij naar een goede samenwerking met de faculteit. We hebben het geluk dat de afstand tussen de faculteit en haar studenten sowieso al klein is, wat het verenigingsleven aan de faculteit vereenvoudigt. Daarnaast zijn ook verschillende van onze bestuurders studentenvertegenwoordiger in diverse organen van de faculteit en de universiteit.

ELSA Antwerpen droomt van een rechtenopleiding van het hoogste niveau die toegankelijk is voor getalenteerde mensen uit elk deel van de maatschappij.