Prisma

Studentenvereniging waar solidariteit centraal staat

Oprichtingsjaar

1994

Clubkleuren

Bordeaux – Zilver – Bordeaux

Prisma is de club van de solidaire studenten. Ze probeert een verschil te maken voor de hulpbehoevenden op en rond de UA.

Prisma mobiliseert studenten om een handje uit te steken voor een betere wereld. Ze zorgen infosessies rond vrijwilligerswerk, lezingen, inzamelacties, filmavonden,… maar proberen vooral om het debat over solidariteit te openen onder de studenten. Door je aan te sluiten bij Prisma blijf je op de hoogte van de manieren waarop jij je steentje bij kan dragen. Prisma werkt ook vaak met andere organisaties op en rond onze universiteit die zich bezighouden met solidariteit. Maar naast al hun sociaal geëngageerde activiteiten, biedt Prisma ook heel wat vertier. Cocktailavonden en spaghettiboefs zijn klassiekers, maar ook shotjesavonden en andere leuke avondjes uit zullen dit jaar deel uitmaken van hun kalender.

Prisma is zeker geen nieuwe club. Tot vorig jaar stond bij Prisma vooral de opvang van eerstejaars centraal. Hoewel vanaf nu de solidariteitshouding centraal komt, is deze pijler niet uit hun programma verdwenen. Het praesidium van Prisma staat altijd klaar om alle vragen van zowel eerstejaars als andere studenten van de UA te beantwoorden.

Spring zeker eens binnen bij een van hun activiteiten voor meer informatie of neem een kijkje op de website!