Sofia

Faculteitsclub van de rechten

Oprichtingsjaar

1960

Clubkleuren

Blauw – Wit

Wij zijn SOFIA, de Faculteitsclub der Rechten van de Universiteit Antwerpen zet zich elk jaar opnieuw in om op alle vlakken een meerwaarde te kunnen zijn voor de rechtenstudenten tijdens hun universitaire loopbaan. 

Op vlak van vertier en plezier voorzien wij jullie van knallende TD’s, onvergetelijke cantussen en een spetterend, befaamd galabal.

Naast deze verschillende festiviteiten laten we ons ook op andere vlakken niet onbetuigd. Zo neemt SOFIA ook deel aan tal van activiteiten, georganiseerd door de Antwerp Student League en organiseren we jaarlijks een epische skivakantie. 

Daarnaast bieden wij ook op educatief vlak verschillende activiteiten aan. Zo wordt ieder jaar de Antwerp Law Jobdays mede georganiseerd door SOFIA. Hier brengt onze club verschillende advocatenkantoren samen.

Daarnaast hebben we onze cursusdienst die het studeren voor eenieder aangenamer maakt door ons aanbod van cursussen.

We organiseren ook enkele interessante uitstappen voor onze leden naar o.a. het Grondwettelijk Hof, het Justitiepaleis en een gevangenisbezoek. 

Wij willen de eerstejaarsstudenten in de opleiding Rechten zo vlot mogelijk wegwijs maken en dus organiseren wij een peter- en meterwerking om jou als student doorheen je gehele studentencarrière te loodsen.

Ut vivat, crescat floreatque SOFIA!