Klio

Departementsclub geschiedenis

Oprichtingsjaar

2000

Clubkleuren

Donkerblauw – Bordeaux – Donkerblauw

Wie zijn wij? Klio is de departementsclub van geschiedenis verbonden aan de Universiteit Antwerpen.

Onze naam is niet voor niets afgeleid van Clio, de Griekse muze van geschiedenis.  Wij zijn er natuurlijk niet enkel voor geschiedenisstudenten, als kleine vriendschappelijke club is elke student in deze prachtige, bruisende studentenstad welkom bij ons en dat bewijzen ook onze leden die van elke denkbare richting en instelling komen. 

Klio zorgt er al meer dan twintig jaar voor dat studenten niets te kort komen op het vlak van feest, ontspanning, cultuur, sport en studie. Op vlak van studie staan onze studenten geschiedenis, en in de eerste plaats de eerstejaars, centraal. Om de verandering van het secundair onderwijs naar de universiteit zo vlot mogelijk te laten verlopen organiseert Klio al jarenlang een succesvolle peter- en meterwerking en infosessies om je voor te bereiden  op de examens.

Daarnaast zijn wij altijd klaar voor een gezellig avondje samen uit en is er voor ieder wat wils.

Ben je niet zo’n feestbeest en zijn soirées niets voor jou, geen zorgen, Klio is veel meer dan dat. Je kan ons ook vinden als supporters voor onze sporters, op een rustige spelletjesavond of bij een interessante lezing (al dan niet samen met het departement).

Kortom: iedereen is welkom bij Klio en we zijn meer dan gemotiveerd om er samen met jou een b(l)oeiende studententijd van te maken. Ook doet Klio geen doop, maar een initiatiedag, dus kom zeker eens langs!