Wikings-NSK

Faculteitsclub FBE

Oprichtingsjaar

1910

Clubkleuren

Rood – Wit – Rood

Wikings-NSK is de Faculteitskring van de Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie (FBE) aan de Universiteit Antwerpen (UA), Antwerpen, België. Deze studentenvereniging ontstond in 2003 na de fusie van de Wikings en NSK. Dit gebeurde naar aanleiding van de fusie van de drie toenmalige Antwerpse universitaire centra UFSIA, RUCA en UIA tot de Universiteit Antwerpen. De twee TEW faculteiten, waarvan één op het UFSIA en één op het RUCA, werden samengesmolten tot één FBE faculteit gevestigd op de Stadscampus van de nieuw gevormde universiteit.

De Wikings-NSK zijn echter geen jonge club, maar mag zich de oudste club van ‘t Stad (Antwerpen) noemen. Ze heeft namelijk haar roots die terug gaan tot het einde van de 19de eeuw (NSK) en het begin van de 20ste eeuw (Wikingia). NSK werd opgericht op 15 december 1884 door 6 studenten en Wikingia werd opgericht op 3 december 1910 door Stan Leurs.

Heden ten dage beoogt zij de vertegenwoordiging van alle studenten van de faculteit FBE. Deze faculteit telt ongeveer 3000 studenten en houdt de 5 volgende richtingen in:

  • Toegepaste Economische Wetenschappen Bedrijfskunde
  • Toegepaste Economische Wetenschappen Economisch Beleid
  • Toegepaste Economische Wetenschappen Handelsingenieur
  • Toegepaste Economische Wetenschappen Handelsingenieur in de Beleidsinformatica
  • Toegepaste Economische Wetenschappen Sociaal Economische Wetenschappen