Capitant

Vereniging voor alle studenten met interesse voor de financiële wereld en markten

Oprichtingsjaar

2010

Clubkleuren

Zwart – Wit

Capitant, the student’s gateway to the world of Finance since 2010

Onze twee primaire doelstellingen zijn enerzijds om de financiële geletterdheid van de algemene student op te krikken, en anderzijds om studenten te begeleiden bij de overstap van het studentenleven naar het bedrijfsleven, specifiek in de financiële sector.

We bieden hierbij informatieve evenementen en tools aan die we combineren met netwerkmomenten (beter bekend als iets drinken en nieuwe, gelijkgezinde mensen leren kennen).

Met onze vele partners bieden we kennis en carrière-opportuniteiten aan om de student zo praktijk op te laten doen in de gebieden waar je studies vaak te theoretisch blijven.

Aan de hand van onze evenementen en ons membership portal bereiken we ons doel om een gemeenschap te zijn waar iedereen terecht kan met vragen over zijn/haar CV, LinkedIn, sollicitaties voor een stage/job, en meer.

Na reeds 10 jaar actief te zijn als grootste financiële studentenorganisatie van België hebben we een alumni netwerk opgebouwd dat zich strekt over de landsgrenzen heen en in alle takken van de financiële sector (en daarbuiten). We bundelen onze krachten met onze alumni om de best practices, tips & tricks en de nodige kennis te bundelen en te voorzien aan studenten die het pad in bv.: M&A, IB, MA,… wensen te bewandelen, alsook deze studenten daarin zo goed mogelijk te faciliteren.

Evenementen:

Met de alombekende Beleggingstrack bieden we de startende student een fundamentele kennis van beleggen, en wordt de stap om de nieuwe Warren Buffet te worden net iets kleiner.

World of Finance biedt de studenten een weerspiegeling van het ecosysteem van de financiële sector, waar we belangrijke spelers uit alle takken van de dit ecosysteem uitnodigen om studenten zo een beter beeld te bieden van wat deze inhouden en te ontdekken wat hen het meest aanspreekt.

Op nationaal niveau voorzien we een Investment Banking Track en een Asset Management Track waar we met onze partners een traject uitstippelen voor ambitieuze studenten, om hen de hard- en soft skills aan te leren en hen klaar te stomen voor hun (veelbelovende) toekomst.

Als laatste bieden we de Amsterdam-London Finance Trip aan, die zich richt op Investment Banking. Tijdens de bezoeken aan onze deelnemende partners krijgen de deelnemers de gelegenheid om presentaties bij te wonen, cases op te lossen en achteraf te netwerken met de respectievelijke investment bankers.